Nieuwe leerlingen

Het zoeken naar een passende basisschool is voor de meeste ouders een spannend proces. Veel ouders beginnen met het vragen naar de ervaring van andere ouders. Hierna volgt een oriëntatie op het internet. Wat u op onze site opgevallen zal zijn, is dat we het onderwijs anders organiseren.

Om een volledig beeld van de school te krijgen, nodigen we u uit voor een oriënterend gesprek. Kom langs, het liefst met uw kind, en leer de school kennen. Zo ervaart u, naast alle informatie over de school, ook de sfeer en dat is vaak waar het juist om gaat. 

Om een afspraak te maken kunt u hier klikken

Zij-instroom/ overstap

De Westbroek heeft veel zij-instromers. Dit zijn leerlingen die zijn overgestapt van een andere school naar de Westbroek toe. De redenen voor overstappen zijn divers. Dit kan zijn door een verhuizing, het verzoek kan ingegeven zijn door een zorg of een verwijzing.
 
Ouders die zich willen oriënteren voor een overstap zijn welkom. Dit begint met een persoonlijk gesprek. Leerlingen die als zij-instroom worden aangemeld, worden niet automatisch ingeschreven. De Westbroek heeft geen zorgplicht voor zij-instromers. Het ondersteuningsprofiel van de school beschrijft wat we als school kunnen bieden. Vanuit deze richtlijn bekijkt de school elke aanvraag apart. Naast het ondersteuningsprofiel behoudt de school zich het recht om van een aanmelding niet over te gaan naar een inschrijving wanneer de school daar reden voor ziet.

Heeft u een verzoek voor zij-instroom? Om een afspraak te maken kunt u hier klikken